Sheffield Forum

Strip Light Issue

Home > Sheffield > Sheffield Property & Housing

Reply To Topic
 
Thread Tools Search this Thread
12-01-2018, 07:57   #1
Magilla
Registered User
Magilla's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Total Posts: 6,070
Not sure if this is the correct place, Mods.. move as appropriate.

Anyways, it's a standard flourescent striplight (Sylvania brand). Light turns on fine, but after a few minutes starts turning off and then back on again.

Each time the tube lights up OK, but then pops off again after a few seconds once it starts playing up. Assumed it was the tube, then wondered if it might be the ballast. Seems odd how it's fine for the first few minutes.

Light is relatively new (about a year), replaced the old one after 20 years of zero trouble. When tube/starter went on that.. it never lit properly at all. Can no longer get the tubes tho, so replaced.

Don't want to buy a new tube if it's a problem with the ballast.

What say youz?
  Reply With Quote
12-01-2018, 09:13   #2
DVCI
Registered User
DVCI's Avatar
 
Joined: Dec 2012
Location: Sheffield
Total Posts: 137
When the light is on Turn the starter as if you was taking it out if the light stops flickering then you have a faulty starter if not then try another bulb if it’s neither then best of just swapping the light for a led
_______
DVCI Electrical
Tel: 07762703086
Email: dvcinstallation@gmail.com
Web: https://dvcinstallation.freeindex.co.uk

Last edited by DVCI; 12-01-2018 at 09:43.
  Reply With Quote
12-01-2018, 14:05   #3
Magilla
Registered User
Magilla's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Total Posts: 6,070
Thanks, I'll give it a whirl.
  Reply With Quote
Reply To Topic

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT +1. The time now is 08:49.
POSTS ON THIS FORUM ARE NOT ACTIVELY MONITORED
Click "Report Post" under any post which may breach our terms of use.
©2002-2017 Sheffield Forum | Powered by vBulletin ©2018