Sheffield Forum
Your message here

Softonic how do i get rid of it?

Home > General > Computer & Tech Chat

Reply To Topic
 
Thread Tools Search this Thread
14-07-2010, 20:23   #1
silverpaw
Registered User
 
Joined: Sep 2007
Total Posts: 51
Hi everybody,about three weeks ago I attempted to download spybot and ended up with softonic which has pushed google aside.A friend who tried to remove it said that she was puzzled because when she tried to remove it,it transferred itself to Firefox.I am on bt internet and outlook express but cannot get rid of it and back to google chrome.Any advice would be much appreciated.Thanks.Silverpaw.
  Reply With Quote
14-07-2010, 20:36   #2
Paul Blade
Born a Blade
Paul Blade's Avatar
 
Joined: May 2009
Location: Sat here or somewhere else
Total Posts: 7,520
First, how to manually uninstall Softonic?

1) Click Start Menu.

2) Go to Add/Remove Programs within Control Panel.

3) Highlight Softonic and then click Remove to begin the removal.



Note: Sometimes, there will be some related folders or registry items left behind after uninstalling Softonic with the above manual method. So it is necessary for you to take the below action to ensure a complete uninstallation:

1. Check whether there is a folder or associated folder named C:\Program Files\ Softonic. If so, drectly delete it from your computer.

2. Go to Start, run, type "Regedit" in the search box, and then press "Enter" to access Registry Editor. Here, please check whether where there are the two items. If there are, directly remove them from your computer:

HKEY_CURRENT_USER/Software/ Softonic or

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/ Softonic


Use ccleaner software to scan , clean & remove old entries.
from your registry.
http://download.cnet.com/CCleaner/3000-2…
Reboot your computer.

Alternatively, download Revo uninstaller& uninstall the toolbar.
& remove identified toolbar files.
http://download.cnet.com/Revo-Uninstalle…
_______
A Friend will calm you down when you are angry but A Best Friend will skip beside you with a baseball bat singing "Someone's going to get it"
Sorry but sarcasm falls from my mouth, just like stupid falls from yours
  Reply With Quote
14-07-2010, 23:42   #3
TTman
Registered User
 
Joined: Jun 2006
Location: Hanover, Sheffield
Total Posts: 141
Here's an idea, if you are with BT. Get them to do it via their digital vault system. go into digital vault and take it back to a time when this wasn't on their viola problem solved.

or you could use restore to take it back yourself, if you have done backups. First way works and someone else does it.....for you>>>>>

TTman
  Reply With Quote
15-07-2010, 07:48   #4
sccsux
Account Closed
sccsux's Avatar
 
Joined: Sep 2004
Location: Googling "S1toS60" will find us:)
Total Posts: 14,520
Quote:
Originally Posted by TTman View Post
their viola problem solved.
BT can fix viola problems? What are they like with cellos?
  Reply With Quote
15-07-2010, 15:58   #5
silverpaw
Registered User
 
Joined: Sep 2007
Total Posts: 51
Quote:
Originally Posted by Paul Blade View Post
First, how to manually uninstall Softonic?

1) Click Start Menu.

2) Go to Add/Remove Programs within Control Panel.

3) Highlight Softonic and then click Remove to begin the removal.



Note: Sometimes, there will be some related folders or registry items left behind after uninstalling Softonic with the above manual method. So it is necessary for you to take the below action to ensure a complete uninstallation:

1. Check whether there is a folder or associated folder named C:\Program Files\ Softonic. If so, drectly delete it from your computer.

2. Go to Start, run, type "Regedit" in the search box, and then press "Enter" to access Registry Editor. Here, please check whether where there are the two items. If there are, directly remove them from your computer:

HKEY_CURRENT_USER/Software/ Softonic or

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/ Softonic


Use ccleaner software to scan , clean & remove old entries.
from your registry.
http://download.cnet.com/CCleaner/3000-2…
Reboot your computer.

Alternatively, download Revo uninstaller& uninstall the toolbar.
& remove identified toolbar files.
http://download.cnet.com/Revo-Uninstalle…
Thanks Paul Blade,got rid of it
  Reply With Quote
15-07-2010, 16:36   #6
splodgeyAl
Registered User
splodgeyAl's Avatar
 
Joined: Nov 2007
Total Posts: 4,658
Quote:
Originally Posted by sccsux View Post
BT can fix viola problems? What are they like with cellos?
They're only good with their cellos, not that one, there
_______
This cookie is used to record if a user has accepted the use of cookies
  Reply With Quote
Reply To Topic

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT. The time now is 13:57.
POSTS ON THIS FORUM ARE NOT ACTIVELY MONITORED
Click "Report Post" under any post which may breach our terms of use.
©2002-2014 Sheffield Forum | Powered by vBulletin ©2014